štvrtok 19. októbra 2017

Angela Gossow

Z každej strany na nás aktuálne útočí nový album Arch Enemy - Will To Power, ktorý je naozaj vydarený a zaslúži si všetku pozornosť. Čo je však trochu iné ako bývalo je neuveriteľne rozsiahla propagácia, AE stúpa popularita každým dňom. A aktuálna frontwoman je na túto pozíciu ako stvorená - atraktívna, výrazná osobnosť s "darom reči", nielen spevu. Občas mám toho už trošku dosť, kam sa otočím, tam vidím modré vlasy, tak som sa rozhodla trošku povŕtať internetom a pohľadať si čo to aj o bývalej speváčke, ktorá je takisto atraktívna a talentovaná ako Alissa (samozrejme každá svojím spôsobom). Aktuálne je Angela manažérkou AE, tak sa poďme spolu pozrieť do jej minulosti, vďaka ktorej sa stala pre mnohých (najmä mnohé) inšpiráciou.


Meno: Angela Nathalie Gossow
Dátum nar.: 5.11.1974
Miesto: Kolín nad Rýnom
Kapely: Asmodina, Mistress, 
Arch Enemy
Aktuálne: business manager AE
Iné: Lavona Succuboso (Metalocalypse)
Motto: "Nerob iným to, čo nechceš, aby robili tebe."


Ako sa vlastne na pohľad krehká blondína dostala k metalu? Stačilo málo - v 15 objavila britskú hudobnú stanicu zameranú na metal a bolo vymaľované. Ako sama uviedla, tento druh hudby presne zapasoval k jej rebelantskej duši, tak sa do nej začala ponárať čoraz viac. Z nevinného pospevovania si s rádiom a jej obľúbenými interprétmi ako Chuck Schuldiner (Death) či David Vincent (Morbid Angel) to dotiahla až k svojej prvej kapele - death metalovej Asmodine. Vtedy to bol pre ľudí šok - vtedajší gitarista spomínal na to, ako sa ľudia čudovali, čo tam na pódiu to dievča robí a keď začala so svojím growlom, tak padali sánky. :) Kapela však čelila problémom s labelmi, tak sa nakoniec rozpadli a Angela s gitaristom Mikeom založili novú kapelu - Mistress. Príliš dlho to však nevydržalo, Angela dostala ponuku, ktorá sa neodmieta, prijala pozvanie na konkurz na post speváčky v Arch Enemy a po úspešnom absolvovaní sa s Mistress rozlúčila. Tí však nehodili flintu do žita, premenovali sa na Devil In Details a spokojne fungujú dodnes. 

(Asmodina)

Na samotný konkurz sa  dostala jednoducho, pracovala chvíľu aj ako novinárka a stihla si strihnúť rozhovor s AE, kde hovorila aj o svojej kapele. Amott si na to neskôr spomenul a tak sa jej ozval s tým, že ak má záujem, pozývajú ju na konkurz. Angela prišla a všetkým vytrela zrak, sám Amott povedal, že "s ostatnými pozvanými vytrela podlahu." Súhlas na seba nenechal dlho čakať a AE mašina sa rozbehla vpred, valcujúc všetko, čo sa jej postavilo do cesty. S albumom Anthems Of Rebellion sa dostali do povedomia na celom svete, pribúdali fanúšikovia, koncerty, ocenenia...


Ako mnohí vokalisti, ani Angela sa nevyhla problémom s hlasivkami, našťastie však nedošlo až na operáciu a s pomocou koučky Melissy Cross mohla pokračovať vo svojom, pre ňu najpohodlnejšom, štýle spevu. Vtedy museli odmietnuť vystúpenie na Wackene, z čoho si však nerobila ťažkú hlavu a smiala sa "Povedali sme si, že chceme stráviť radšej leto vo Švédsku." :D Možno sa pýtate, prečo práve vo Švédsku, keď je predsa z Nemecka? V 2004 sa tam totižto presťahovala, zrejme mal na to vplyv aj jej vzťah s Amottom, o ktorom toho nikto veľa nevie - dočítala som sa iba o tom, že boli zasnúbení a momentálne spolu nie sú. Hovorilo sa aj o svadbe - sama Angela to spomenula, ale po prečítaní rôznych rozhovorov a článkov som dospela k záveru, že si pravdepodobne robila z chudáka novinára srandu. Vyvolalo to však nepekné ohováranie, mnohí boli toho názoru, že sa do AE dostala cez Amottovu posteľ. Odvtedy sa rozhodla viac o svojom súkromí neprehovoriť, rovnako tak aj Daniel (bubeník). A slovo dodržala, všetky rozhovory s ňou sa týkajú už len kapely, kde si v 2008 pribrala aj povinnosti manažéra - ako vyštudovanej ekonómke sa jej nepáčili ťahy ich manažéra, on si žil vo vatičke a oni ako kapela toho moc nezarobili. Keď veci prevzala do rúk Angela, všetko sa začalo nakláňať k lepšiemu. Veď pozrite sa dnes, aj svojou prácou vykopala AE tam, kde sú teraz. 


O pár rokov neskôr však metalový svet šokovala - rozhodla sa odísť z kapely a ponechať si len miesto manažérky. Plné vyjadrenie nájdete na jej FB stránke, skrátka šlo o to, že jednoducho už strácala radosť z toho, čo robí. Tak miesto seba do kapely odporučila Alissu White-Gluz, s ktorou sa poznala nejeden rok a asi ani nemohla urobiť lepšie. Okrem štýlu spevu majú toho obe spoločného viac, sú straight edge vegánky, nepotrebujú k životu nijakého boha, obe sú talentované, zodpovedné a "hard-working". Predovšetkým si ju vybrala pretože: "Musíte vystupovať, je jedno ako sa cítite, je to vaša zodpovednosť. Potrebujete disciplínu, zdravie a talent. A ona to všetko má." 


Aktuálne má Angela pod krídlami AE, Amottových Spiritual Beggars, po ukončení turné k Will To Power bude manažovať Alissin sólo projekt a potom sa chce zamerať na svoj vlastný, čo mne osobne spôsobilo nemalé nadšenie, lebo jej hlas mi na metalovej scéne naozaj chýba. Je to skvelá žena, stojí nohami pevne na zemi a že sa jej štúdium ekonómie vyplatilo je viac ako zjavné.


zdroje: bravewords.com, hellbound.ca, loudwire.com, maelstromzine.com, metal-archives.com, roppongirocks.com, wikimetal.com


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára