pondelok 23. októbra 2017

BelUSA Deathfest vol. 11

Sobotný večer u mňa patril tej pravej metalovej zábave - už po 11ty raz sa v Beluši uskutočnil BelUSA Deathfest s nadupaným lineupom. Svoju vynikajúcu povesť si aj tento rok potvrdil na výbornú - časový sklz sa nekonal, na pivo a iné občerstvenie boli minimálne rady, netopili sme sa v bordeli, kto chcel, mohol si zaobstarať merch kapiel a opäť raz sme mali možnosť zažiť pozitívnu priateľskú atmosféru, ktorá tiež robí tento festival tak obľúbeným - tento rok prišlo okolo troch stoviek ľudí a o zábavu teda núdza nebola.


Z kapiel boli mojimi jednoznačnými favoritmi domáci Suburban Terrorist, ktorí aj napriek spevákovej chorobe predviedli perfektný výkon, čo im fanúšikovia aj náležite oplatili - dav sa konečne poriadne odviazal a moshpit striedal circlepit jedna radosť.  Zahrali nám okrem iného aj koncertné stálice Loco a Unmerciful Revenge, nechýbala ani novinka Yawning Emptiness z pripravovaného albumu Inhuman Breed s predpokladaným vydaním v apríli budúceho roka. Verím, že sa máme na čo tešiť. 


Ale ani ostatné kapely sa nenechali zahanbiť - Shampoon Killer z Čiech nám ukázali, ako sa majú správne zohrať dvaja speváci, Darkall Slaves priniesli so sebou z Francúzska svoj brutálny deathmetal, ktorý rozhopkal nejednu nôžku. Dieru v programe spôsobenú odvolaním Carnal Decay zaplnili Bloody Redemption z Revúcej, kedy zvuk trochu stratil na intenzite, ale ich hre to veru neuškodilo. A headlineri Cut Up? Iné ako to, že nás totálne rozsekali, mi na um neprichádza.  Záverečná tancovačka v podaní obľúbených grinderov Spasm ukončila túto akciu ako sa patrí, prebrali k životu aj kde tu porozhadzovaných spáčov a prihodili aj prídavok. 


Dve kapelky mi ušli - Killchain na začiatku a Typhoid ku koncu, občas pivo zvykne používať veľmi presvedčivé metódy. :D

Takže akcii a hlavne členom crew, bez ktorých by sa nič nekonalo, udeľujem obrovskú pochvalu a 10/10 zdvihnutých metalových "paroháčov". O rok sa vidíme zas!

Kompletnú galériu nájdete tu:
Support underground! :)







2 komentáre: